Utbildning

1-2-1 kurser

Har du precis köpt en systemkamerakamera eller kanske har en liggande där hemma men aldrig blivit färdig att riktigt sätta dig in i hur den fungerar? Vill du lära dig ta vackra och kreativa bilder med blixt i studio? Eller kanske vill lära dig redigera dina bilder i Photoshop?

Jag gillar verkligen att lära ut den underbara kunskapen om fotografi. Att ha en egen personlig lärare är det absolut snabbaste och effektivaste sättet att komma igång och utvecklas som fotograf. Du bestämmer själv vad vi ska fokusera på.”

Detta är några exempel på vad vi kan jobba med men vi lägger givetvis upp det helt enligt dina önskemål.

Kamerans grunder

Vi går igenom hur en kamera fungerar från grunden och hur man kan använda olika inställningar för att uppnå dom bilder man vill skapa.

Bildkomposition

Jag lär dig hur man ska tänka för att komponera en bild. Vilka regler som finns och hur man ibland kan bryta dom för att uppnå en viss effekt. Antingen går vi igenom mina bilder eller ännu bättre att du har med dig egna bilder och så får du feedback på dom. Det kan vara fysiska eller digitala bilder.

Ljussättning med blixt i studio

Du kommer till min studio och vi går igenom hur blixtar funkar med olika tillbehör såsom softbox, beautydish, olika paraplyer och reflexskärmar. Jag lär dig både klassisk porträttljussätning och beauty/fashionljussättning.

Bildredigering i Camera Raw och Photoshop

Här tittar vi på allt ifrån hur man importerar bilderna till datorn, sorterar och arkiverar, gör grundinställningar i Camera Raw till avancerad bildredigering i Photoshop.

Pris: 700kr/tim för en till två personer
Max två personer totalt.